moncler skikleding Consumenten met een woekerpolis slepen ASR voor de rechter omdat de compensatieregeling niet zou deugen. De verzekeraar zou de compensatie berekenen op basis van 'aannames en onduidelijke rekenformules'. Ze willen dat ASR openheid van zaken geeft en dat de rechter de huidige regeling ongeldig verklaart, meldt de Stichting Woekerpolisproces.

ASR moet duidelijkheid geven over de formules die worden gebruikt om de compensatie te bepalen. De gegevens die eigenlijk zouden moeten worden gebruikt, zijn volgens de belangenvereniging verloren gegaan. "ASR is als gevolg van fusies, overnames en samenvoegen van fondsen veel gegevens kwijtgeraakt. Het verloop van de polis wordt nu door ASR gereconstrueerd", zo staat in een schriftelijke verklaring van de stichting.

Stichting Woekerpolisproces vertegenwoordigt consumenten die door hoge kosten van woekerpolissen in financiƫle problemen zijn gekomen. De stichting sleepte ook al andere verzekeraars voor de rechter vanwege hun compensatieregeling.

ASR verkocht 1,1 miljoen woekerpolissen onder de merken Stad Rotterdam, Waerdye, Fortis en Falcon. ASR zou de rekenmethode niet openbaar willen maken omdat dan bedrijfsgevoelige informatie vrij zou komen.

ASR wilde maandag niet reageren op de beschuldiging van Stichting Woekerpolisproces. Wel bevestigde een woordvoerder dat de dagvaarding vrijdag is binnengekomen.


Related Articles:
moncler jassen zomer
moncler jassen dames sale
moncler muts bijenkorf
moncler broek
moncler jas rood
moncler tshirt