moncler skibroek

Tegelijkertijd verdient de directeur van de ALS Association, Jane H. Gilbert, bijna 340.000 dollar, oftewel krap 260.000 euro per jaar. Andere leden van haar staf zitten ook in lokale valuta ruim boven de twee ton. Volgens hun laatste jaarverslag gaven de Amerikaanse collega’s van de stichting ALS Research iets meer dan 26 miljoen dollar uit. Op internet ontstond flinke verontwaardiging dat slechts 7,2 miljoen hiervan naar onderzoek gaat. Helemaal compleet is het plaatje daarmee overigens niet.

Tel je diensten die de ALS Association aan patiënten verleent en publieksvoorlichting erbij op, dan komt van elke gedoneerde dollar 78 cent direct bij het goede doel.

De Stichting ALS Nederland wil zich geen oordeel aanmatigen over de Amerikaanse collega’s. Volgens woordvoerder Ineke Zaal is de organisatie daarvoor veel te druk met het in goede banen leiden van de nog steeds razend populaire internethype. Daarbij kieperen mensen voor het goede doel een emmer ijskoud water over hun hoofd. ALS Nederland wijst er wel op dat in ons land 90 procent van alle opgehaalde gelden naar onderzoek en patiëntenzorg gaat. Het laatst bekende donatiecijfer dateert van twee jaar terug. Toen kreeg de stichting 2,5 miljoen euro aan giften.

De organisatie heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen en moet zich daarom houden aan strakke normen die gelden voor uitgaven aan personeel en fondsenwerving. De hoogste baas verdient krap 80.000 euro per jaar en zit daarmee flink onder het gemiddelde in de sector.


Related Articles:
moncler muts rood
moncler down jacket
moncler jas heren 2014
maten moncler
moncler muts prijs
jassen moncler heren