moncler muts dames online FDP weg uit laatste Duitse regering

DRESDEN (ANP) - De liberale FDP heeft bij de parlementsverkiezingen in de Oost-Duitse deelstaat Saksen zondag de kiesdrempel niet gehaald. De eurosceptische AfD neemt voor het eerst haar intrek in een Duits deelstaatparlement. De CDU van bondskanselier Merkel behaalt haar slechtste resultaat ooit in Saksen.

Dat blijkt uit een prognose van de publieke omroep ARD. De FDP haalt niet eens 4 procent van de stemmen. Saksen was tot nu toe de laatste van de 16 deelstaten waar de liberalen nog in de regering zitten. Vorig jaar was de FDP al verdwenen uit de Bondsdag en uit de landelijke regering.

De AfD komt op maar liefst 10 procent van de stemmen. De in 2013 opgerichte AfD vindt dat de euro als gemeenschappelijke munt gefaald heeft. Ook wil de partij bevoegdheden uit Brussel naar Berlijn terughalen. Immigratie moet volgens de AfD meer aan banden worden gelegd. In mei kwam de AfD al in het Europees Parlement.

De christendemocratische CDU van deelstaatpremier Stanislaw Tillich blijft steken op 39 procent. Vijf jaar geleden was dat meer dan 40 procent. Die Linke van voormalige communisten en progressieve voormalige sociaaldemocraten komt op 19 procent. De SPD blijft steken bij 13 procent. Het is nog niet duidelijk of de neonazi's van de NPD de kiesdrempel van 5 procent halen. De opkomst was historisch laag, met minder dan 50 procent.


Related Articles:
moncler heren sale
moncler jassen amsterdam
amsterdam moncler
babykleding moncler
moncler zomer jas
maten moncler