moncler muts Porosjenko: Rusland openlijk agressief

KIEV (ANP) - President Petro Porosjenko van Oekraïne heeft Rusland maandag ervan beschuldigd ,,rechtstreeks en openlijk'' agressie tegen zijn land te bedrijven. Daardoor is het evenwicht in de strijd van de regering in Kiev tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land drastisch veranderd, zei hij maandag in een rede in een militaire academie in Kiev.

Vorige week werd het Oekraïense leger geconfronteerd met belangrijke tegenslagen in de strijd tegen de rebellen. De separatisten namen bijvoorbeeld de stad Novoazovsk in en rukken op naar de strategisch belangrijke havenstad Marioepol. Porosjenko kondigde daarom wijzigingen aan in de top van de strijdkrachten.

Op zijn beurt haalde de Russische president Vladimir Poetin uit naar Porosjenko en de andere Oekraïense leiders, omdat zij geen dialoog over wezenlijke politieke zaken met de separatisten zouden willen voeren. In de stad Jakoetsk in het oosten van Siberië zei hij volgens Russische persbureaus dat de separatisten Oekraïense militairen bestrijden, omdat die burgerdoelen in het oosten van Oekraïne aanvallen. Het doel van de separatisten is te voorkomen dat de militairen en hun artillerie op bewoonde gebieden schieten, aldus Poetin.

De contactgroep voor Oekraïne, waarin Oekraïne, Rusland en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa zitten, komt maandag weer bijeen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk om over de situatie in Oekraïne te spreken.


Related Articles:
moncler jassen men
goedkope moncler jas
moncler tassen
baby moncler
moncler jassen sale heren
moncler ski jas