moncler lente jassen Zorgen over cloud na lek naaktfoto's

LOS ANGELES (ANP) - Het uitlekken van honderden blootfoto's van beroemdheden als Jennifer Lawrence en Kate Upton is een schok voor Hollywood heeft de zorgen aangewakkerd over de opslag van privégegevens in de 'cloud'. De foto's zijn vermoedelijk afkomstig van internetdiensten als Apple iCloud, waarin back-ups worden gemaakt.

,,Het is belangrijk voor beroemdheden en gewone mensen om te onthouden dat foto's en andere gegevens niet meer alleen worden opgeslagen op de apparatuur waarmee ze worden vastgelegd'', aldus Ken Westin, beveiligingsexpert bij het Amerikaanse softwarebedrijf Tripwire.

Foto's van tal van bekende actrices en zangeressen werden zondag gepubliceerd via de website 4Chan. Het is niet duidelijk hoe toegang is verkregen tot de foto's. Een zwakte in de beveiliging van iCloud wordt genoemd als mogelijke oorzaak dat onbekenden bij de gevoelige beelden konden komen. Apple heeft nog niet gereageerd.

Privacy

Enkele beroemdheden hebben gezegd dat de foto's echt zijn, terwijl anderen stellen dat ze zijn vervalst. Amerikaanse media spreken van een van de grootste hackschandalen in de recente geschiedenis.

Actrice Mary Elizabeth Winstead reageerde via Twitter: ,,Aan degenen die naar de foto's kijken die ik met mijn man jaren geleden heb genomen in de privésfeer van ons huis, ik hoop dat jullie je goed voelen over jezelf''.

Een woordvoerder van Oscarwinnares Jennifer Lawrence sprak van een ,,flagrante schending van de privacy''.


Related Articles:
moncler jas dames
moncler kids outlet
moncler jassen heren sale
moncler dames schoenen
moncler jongens
moncler donsjack