moncler kinderjassen winter

Een bergingsteam is dit weekeinde met een grote hoeveelheid materieel op het vliegtuig gestapt. Veertien dagen geleden stootte op deze uiterst onherbergzame plek de ferry Amadeo 1 lek op een onbekend onderwaterobstakel.

Het 127 meter lange en bijna tienduizend ton zware schip was onderweg van Puerto Natales naar Puerto Montt in het zuiden van Vuurland in de buurt van Straat Magellan. De kapitein slaagde erin het zinkende schip op de oever van een fjord te laten vastlopen. Het schip ligt voor driekwart gezonken en met zeventig graden slagzij tegen de rotsen.

Koeien

De lading bestond uit tweehonderd koeien, veertig ton zalm en ettelijke geladen trailers en trucks. Er waren zeventien passagiers en achtentwintig bemanningsleden aan boord. Alle opvarenden konden ongedeerd het schip verlaten. Vijftig koeien wisten aan de dood te ontkomen door naar de wal te zwemmen. De rest van de dieren kwam om in het steenkoude water.

De opdracht voor Smit is om in eerste instantie tweehonderd ton olie uit het wrak te halen. Ook moet worden voorkomen dat brandstof uit de trucks in het water terechtkomt. De Chileense autoriteiten hebben over een lengte van vijfhonderd meter oliebarrières aangebracht. Dit weekeinde is een vliegtuig met materiaal en deskundigen uit Nederland vertrokken naar de afgelegen strandingplaats.

Smit heeft ervaring met het bergen in de omgeving van Straat Magellan. Exact veertig jaar geleden, in augustus 1974, strandde de Nederlandse mammoettanker Metula van Shell in deze omgeving, waarbij vijftigduizend ton olie in zee stroomde. Smit wist toen een verdere uitstroom van 170.000 ton olie te voorkomen.


Related Articles:
moncler groothandel
moncler jas te koop
goedkope moncler
moncler jassen
moncler winter
moncler gewatteerde jas