moncler kids amsterdam

Het kabinet wil dat Timmermans een zware, inhoudelijke post krijgt en bovendien een van de vicevoorzitters wordt. De huidige Commissie telt zeven vicevoorzitters, waaronder Neelie Kroes. Momenteel is die functie nog vooral ceremonieel, maar Juncker zou van plan zijn om de vicepresidenten leiding te laten geven over clusters commissarissen.

Als Juncker niet kan voldoen aan de Nederlandse eisen, wordt mogelijk PvdA-minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) naar voren geschoven. De premier zou haar al eerder hebben gepolst voor de functie. Volgende week presenteert Juncker zijn nieuwe team.

Dijsselbloem

Timmermans werd eerder genoemd als de nieuwe Europese Buitenlandvertegenwoordiger, maar die functie ging het afgelopen weekend naar de Italiaanse Federica Mogherini. De Poolse premier Donald Tusk werd tot devoorzitter van de Europese Raad, waarmee hij Herman Van Rompuy opvolgt.

Lang leek minister van Financiƫn Jeroen Dijsselbloem (PvdA) de favoriete kandidaat van het kabinet. Den Haag wilde hem echter alleen laten gaan als hij de post van Economische en Monetaire Zaken zou krijgen. Juncker zou de PvdA'er echter niet in de Commissie willen, onder meer omdat Dijsselbloem zich negatief heeft uitgelaten over het drankgebruik van de Luxemburger.

Tegelijk groeien dekansen van Dijsselbloem op een nieuwe termijn als voorzitter van de eurogroep, de post die hij in elk geval tot volgend jaar zomer bezet. De Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak vorige week steun uit aan de Spaanse kandidaat om Dijsselbloem op te volgen, maar daarover wordt pas later beslist.


Related Articles:
moncler muts en sjaal
moncler bontjassen
moncler muts vrouwen
moncler kids outlet
moncler dames jassen outlet
moncler winterjas dames