moncler jas roze De Europese Commissie heeft de verkoop van KPN-dochter E-Plus aan Telefónica Deutschland onvoorwaardelijk goedgekeurd. Dat meldt KPN vrijdag. De laatste maatregel die Telefónica moest doorvoeren om E-Plus te mogen overnemen, is voltooid.

De verkoop moet nog in het derde kwartaal worden afgerond. Brussel had de transactie begin vorige maand al voorlopig goedgekeurd, maar stelde toen wel de voorwaarde dat Telefónica capaciteit moest verkopen en bestaande contracten met andere aanbieders moest verlengen. Zo moest worden voorkomen dat er te weinig concurrenten zouden overblijven. Dat is nu naar tevredenheid van de commissie gebeurd.

Telefónica moest van de commissie dertig procent van zijn netwerkcapaciteit afstaan aan een tot drie virtuele netwerken. Daarover werd eind juni een deal gesloten met het bedrijf Drillisch. De commissie had lang twijfels bij de fusie omdat Telefónica al in Duitsland actief is met O2. Sinds december werd de overname onderzocht.

Door de fusie zijn er nog drie grote spelers over in Duitsland. Dat zijn Deutsche Telekom en Vodafone. KPN krijgt voor E-Plus vijf miljard euro in cash en 3,6 miljard euro in aandelen Telefónica Deutschland.


Related Articles:
moncler prijzen
moncler acorus
moncler kinderjassen
moncler damesjas
moncler china
moncler muts dames sale