moncler jas acorus

Het kabinet kondigde maandag aan volgend jaar 100 militairen naar Afghanistan te willen sturen om deel te nemen aan de nieuwe NAVO-missie. Die is erop gericht om Afghaanse militairen en politieagenten te trainen en te adviseren.

Regeringspartij VVD begrijpt dat er in het verlengde van internationale afspraken over de toekomstige strategie voor Afghanistan van Nederland een bijdrage mag worden verwacht. De liberale fractie zal de brief van het kabinet over de nieuwe missie zorgvuldig toetsen en geeft daarna een eindoordeel, zei Kamerlid Han ten Broeke maandag. Cruciale voorwaarde voor een nieuwe missie is volgens hem wel dat eerst de veiligheidsakkoorden tussen de Verenigde Staten, de NAVO en Afghanistan worden getekend. Het kabinet stelt die voorwaarde ook.

Coalitiegenoot PvdA staat „met een open houding” tegenover een Nederlandse bijdrage aan de NAVO-missie. De fractie zal de brief van het kabinet nu eerst zorgvuldig bestuderen, aldus Kamerlid Michiel Servaes.

Oppositiepartij SP steunt de missie niet. „100 man is slechts een politiek gebaar. Afghanen hebben geen baat bij meer maar minder buitenlandse troepen”, zei Kamerlid Harry van Bommel. Ook de PVV is tegen. „Het is verspilling van geld van de belastingbetaler. Er is geen Nederlands belang mee gemoeid. Wij hebben daar niets te zoeken”, aldus Kamerlid Raymond de Roon.

De ChristenUnie zal serieus naar het plan kijken. „We zullen het ook afwegen tegenover de andere brandhaarden en noden in de wereld, zoals de bescherming van de minderheden in Irak en dreiging vanuit Rusland”, zei Kamerlid Joël Voordewind.

GroenLinks vindt het belangrijk dat Nederland betrokken blijft bij Afghanistan. Volgens een woordvoerster is het wel van belang dat dat op een evenwichtige manier gebeurt, waarbij er samenhang moet zijn tussen defensie, diplomatie en ontwikkeling (de zogeheten 3D-aanpak). De fractie wil de brief eerst bespreken.


Related Articles:
moncler jas grijs
moncler miinto
moncler jas dames zomer
moncler kinderen
moncler kids
moncler amsterdam winkel