moncler hat

De onderzoeksrechter toetst dinsdag of de aanhouding van het viertal rechtmatig was. Het OM verwacht dat dat het geval is, aldus een woordvoerster.

Kinderbescherming

Het gaat om een echtpaar van 30 en 31 jaar en een paar van 32 en 34 jaar. Zij hadden in totaal zes kinderen, die vrijdag door de Raad voor de Kinderbescherming in pleeggezinnen zijn geplaatst. Daar zullen ze in elk geval 3 maanden blijven.

Het OM verdenkt de 30-jarige vrouw en haar 31-jarige man van „het steunen van de gewapende strijd van de terroristische organisatie IS en deelneming aan een terroristische organisatie.” Bij huiszoeking in hun woning vrijdagavond zijn volgens het OM aanwijzingen gevonden dat het gezin op het punt stond te vertrekken naar het kalifaat van de Islamitische Staat. Zaterdag zijn de 34-jarige man en zijn 32-jarige vrouw opgepakt. Ook hun huis is doorzocht.

Stroomversnelling

Omdat de zaak vrijdag in een stroomversnelling kwam, heeft het OM volgens een woordvoerster tijd nodig om de in beslag genomen spullen te onderzoeken. Justitie denkt donderdag te weten of en zo ja, wie er langer vastgehouden moet worden. Daar neemt de onderzoeksrechter dan weer een besluit over.

Het kabinet kondigde vorige week een programma tegen jihadisme aan. Daarin past volgens het OM aandacht voor mensen die zich willen aansluiten bij de jihad, maar ook voor mensen die geld of personen werven voor de gewelddadige strijd. Huizen reageerde verrast op de arrestatie van de twee gezinnen, omdat van hen niet bekend was dat zij belangstelling zouden hebben voor de jihad.


Related Articles:
goedkope moncler jassen
moncler jas rood
moncler schoenen heren outlet
moncler zomerjas sale
zwarte moncler jas
nep moncler jassen