moncler belgium De Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble laat zijn ambtenaren een eigen alternatief uitwerken voor de tolplannen die minister van verkeer Alexander Dobrindt heeft voorgesteld. Dat meldt Der Spiegel zaterdag op basis van bronnen. Schäuble gaat daarmee de confrontatie aan met zijn collega in het Duitse kabinet.

Volgens Schäuble zouden niet alleen buitenlanders, maar ook de Duitsers zelf moeten betalen voor het gebruik van de autobahnen. Het bedrijfsleven zou moeten worden overgehaald meer te investeren in de infrastructuur. In ruil daarvoor strijken ze de tolopbrengsten op.

In het coalitieakkoord is afgesproken dat Duitsers niet mogen lijden onder de tolplannen. De ideeën die Schäuble nu laat uitwerken zouden dan ook betrekking hebben op een volgende kabinetsperiode.

Door ze in te brengen in de onderhandelingen over het hervormen van de financiële verhoudingen tussen de deelstaten en de federale overheid kunnen de plannen van Dobrindt - die lid is van de Beierse CSU, de zusterpartij van Schäubles CDU - al overbodig worden. In de plannen van Dobrindt wordt op alle wegen tol geheven voor buitenlanders.

De plannen van Dobrindt leidden de afgelopen tijd tot kritiek, ook in Duitsland zelf. Merkel riep de critici in de eigen christendemocratische gelederen op niet meer openlijk kritiek op het voorstel te leveren. Nederland is tegen de tolplannen en zou graag zien dat de plannen worden aangepast.

Ook de Europese Commissie is kritisch op de haalbaarheid van de plannen. Ze mogen andere burgers van de Europese Unie niet benadelen.


Related Articles:
moncler certilogo
moncler babykleding
moncler down jacket
winterjassen heren moncler
moncler quincy
moncler jassen heren 2014