moncler baby online Barclays heeft zijn Spaanse consumentenbankdivisie met verlies verkocht aan Caixabank. De verkoop van bankactiviteiten in de Verenigde Arabische Emiraten leverde juist een kleine winst op. Dat heeft de Britse bank maandag bekendgemaakt.

Sinds afgelopen mei stoot Barclays onderdelen af die niet tot de kernactiviteiten behoren. Dat geldt ook voor de twee divisies in Spanje en de Emiraten.

Caixa betaalt voor de Spaanse consumenten- en zakenbank achthonderd miljoen euro oftewel ongeveer 630 miljoen pond aan Barclays. Na belasting levert dat een boekverlies voor de Britse bank op van vijfhonderd miljoen pond.

Barclays heeft bij de Spaanse consumentendivisie 2400 medewerkers en 262 vestigingen. Op de balans staat 22,2 miljard euro aan activiteiten. De Spaanse investeringstak blijft overigens wel in handen van van Barclays.

De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders. De bank hoopt de transactie rond de jaarwisseling afgerond te hebben.

De activiteiten van Barclays in de Verenigde Arabische Emiraten gaan over naar Abu Dhabi Islamic Bank. De verkoop levert Barclays voor belastingen een winst op van 119 miljoen pond.


Related Articles:
moncler amsterdam pc hooftstraat
moncler jassen 2014
moncler zomer
moncler trui dames
moncler outlet
moncler ski jas