moncler acorus blue Duitsland heeft zijn begrotingsoverschot in het eerste halfjaar zien toenemen tot 1,1 procent van het bruto binnenlands product. Het overschot op de budgetten van de centrale overheid, lagere overheden en fondsen voor sociale zekerheid kwam in de eerste zes maanden uit op 16,1 miljard euro. Dat meldde het Duitse statistiekbureau Destatis maandag in een voorlopige raming.

De staat kreeg drie procent meer binnen uit belastingen. Inkomstenbelasting leverde vijf procent meer op. Opbrengsten uit handelsbelastingen daalden juist licht.

De federale overheid had een overschot van vier miljard euro, iets wat sinds 1991 niet is voorgekomen. Deelstaten hielden 0,2 miljard euro over, tegen een plus van 1,3 miljard euro vorig jaar. Lokale overheden strandden op 5,3 miljard euro, bijna een miljard euro minder dan vorig jaar. Pensioenfondsen zagen hun overschot juist weer toenemen: van 3,9 miljard naar 7,1 miljard euro.

Alle overheden samen boekten in het eerste halfjaar een omzet van 636,9 miljard euro, 21,2 miljard euro meer dan in de eerste helft van vorig jaar. De helft van de omzet kwam binnen uit belastingen. Duitsland kreeg meer binnen, maar gaf ook 2,5 procent meer uit in de eerste jaarhelft. In totaal gaf Duitsland 14,9 miljard euro uit.

Destatis bracht maandag niet louter positieve cijfers naar buiten. Het statistiekbureau bevestigde maandag dat de Duitse economie in het tweede kwartaal gekrompen is met 0,2 procent sinds het eerste kwartaal.


Related Articles:
moncler schoenen dames
winterjassen moncler
moncler vest dames
moncler lans jacket
moncler muts rood
moncler winterjassen sale