dames moncler jas

Dat blijkt uit een van het Gerechtshof in Den Bosch.

Het stel scheidde in 2004 en de man diende maandelijks 1850 euro aan partneralimentatie en 450 euro aan kinderalimentatie te voldoen. Een paar jaar na de scheiding raakte de man in de financiële problemen. Hij trad eerst toe tot de schuldsanering en werd later failliet verklaard. De vrouw deed een vordering bij de curator voor de allimentatie. Ze kreeg hier geen geld van uitgekeerd.

 

Lijfsdwang

De man probeerd zijn alimentatiebedrag te verlagen, maar die verzoeken werden door de rechtbank afgewezen. De vrouw deed nogmaals een poging om de alimentatie op te strijken en vroeg of ze dit kon opeisen via lijfsdwang. Dit wil zeggen dat iemand wordt opgesloten totdat hij de achterstallige 209.000 euro partneralimentatie en 38.000 kinderalimentatie betaalt. Lijfsdwang is een zwaar middel dat niet snel wordt ingezet.

 

Vrijheid weegt zwaarder

De rechtbank in Den Bosch gaf medio april toe aan de wens van de vrouw. Maar de man ging in beroep bij het Gerechtshof. Dat gaf in augustus de man gelijk. Lijfsdwang is een te ingrijpend middel en volgens het Hof is het niet duidelijk dat het belang van de vrouw om alimentatie te ontvangen zwaarder weegt dan het belang van de man om zijn vrijheid te behouden. Ze heeft in de eerdere procedures bovendien niet laten zien dat zij het geld nodig heeft om in levensonderhoud te kunnen voorzien.

De vrouw heeft tijdens de rechtsgang aangegeven dat het haar niet om het geld, maar om het principe te doen is. Daarom weegt de vrijheid van de man zwaarder, meent het Gerechtshof.


Related Articles:
moncler down jacket
moncler winterjassen sale
zomerjas moncler heren
moncler vrouwen jas
kinder moncler jas
moncler nederland winkel